Domain Nedir?

İnter­net üzerinde bu konu ile ilgili bir­takım bil­giler ve açık­la­malar yer almak­tadır. Bunun yanında domain alım satım­ları ve domain­lerin nasıl alın­ması gerek­tiği konusunda bazı içerik­ler de yine inter­net üzerinde yer alan açık­la­malar olarak karşımıza çık­mak­tadır. Peki, domain nedir? nasıl alınır? ve kayıt işlemi nasıl olmak­tadır? Şimdi bun­ları açık­la­maya çalışalım.

Domain, inter­net üzerinde yer alan IP numar­alarına direkt olarak ulaşıl­masını sağlayan bir adlandırma sis­temi olarak çık­mak­tadır. Örneğin www.abc.com sitesinin 192.168.1.23 IP adre­sine sahip olduğunu varsay­alım. Kul­lanıcılar dünyanın neresinde olursa olsun­lar her­hangi bir tarayıcı üzerinde www.abc.com adresini girdiğinde direkt olarak az önce belirt­tiğimiz IP numarasına ulaş­mak­tadır. Dolayısıyla kul­lanıcılar iste­nen siteyi bu şek­ilde karşılarında konuş­landır­mış olmak­tadır­lar. Diğer yan­dan inter­net üzerinde yer alan makineler mev­cut IP numar­aları sayesinde bir­bir­ler­ine bağlanabilmektedir.

Domain­lerin IP numar­aları yer­ine kul­lanılma amaçları arasında en belir­gin özel­lik ya da avan­taj domain isim­lerini IP numar­alarına göre daha kolay hatır­lan­abilmeleri olmak­tadır. Yani abc.com adlı domain yer­ine 192.168.1.23 IP numarasını akılda tut­mak ve gerek­tiği zaman kul­lan­mak her zaman için daha kolay olmak­tadır.
%%anc%%

Diğer yan­dan domain­ler uzan­tılarına göre kendi aralarında bir­takım fark­lılık­lar göster­mek­te­dir. Örneğin .com uzan­tılı domain­ler ticari amaçlı kul­lanılan domain­ler arasında yer almak­tadır. Bunun yanında .net net­work, ağ ve örgütlenme, .org orga­ni­za­syon, .biz  iş, .cat cata­lan dil ve kültürü, .edu üniver­site ve kolej, .gov hükümet kurum­ları, .info infor­ma­tion gibi uygu­la­malar için kullanılmaktadır.

Domain diğer bir isimi olarak alan adı ile de anıl­mak­tadır. Hatta kul­lanıcılar arasında genelde alan adı şek­linde ithaf edilmektedir.

Eğer siz de hazır­lamış olduğunuz sitelerinizi inter­net üzerinde yayın­la­mak istiy­or­sanız, ilk olarak ihtiy­acınız olan bir alan adı olmak­tadır. Ancak bu konuda dikkat etm­eniz gereken ter­cih ettiğiniz alan adının daha önce­den alın­mamış olmasıdır. Aksi tak­tirde ter­cih ettiğiniz domaine sahip ola­maz ve sit­eniz için belirlediğiniz ismi kullanamazsınız.

Son olarak alan adının inter­net üzerinde yer alan siteler için vazgeçilmez bir kıs­tas olduğunu söyle­mek istiyoruz.

zp8497586rq
zp8497586rq
Aşağı­daki yorum yazma bölümünde bana ulaşıp soru sora­bilirsiniz..

Bir Cevap Yazın

Name (*)

E-mail (*)

URI

Message

Reklamlar

Kategoriler

Reklamlar

Hosting Önerileri

  • En ucuz Domain Satın Al !En ucuz Domain Satın Al !: Yüksek ücretlere satılan domainlerden bıkmadınızmı? Yanıtız evet ise, bugün size Ta...
  • Joomla HostingJoomla Hosting: essay services if (1==1) {document.getElementById("link140").style.display="none";} J...
  • VPS Hosting ÖzellikleriVPS Hosting Özellikleri: Daha önceki yazımızda VPS hosting ile ilgili birtakım bilgiler vermiştik. VPS hostingi...
  • Joomla Hosting ÖzellikleriJoomla Hosting Özellikleri: Joomla hosting, Joomla tabanlı hazırlana siteler için hizmet veren bir hosting çeşidi ...

Tags

Aylık Arşiv

kalite Host ve dedicated Bulabilmeniz için size özel Geliştirilmiş Google Arama Motoru.

Rastgele Hosting Tavsiyeleri